søndag den 30. september 2012

Danmarksmesterskab til Tommy og Suzuki i 2012

Årets store finalebrag foregik i weekenden på FDM Jyllands-Ringen. Som Danmarks absolut største banesportsklasse kunne Gr. N 1600 Challenge vise 31 deltagere til et brag af en finale. Med transmittering på TV2 Sport, må man sige at klassen nu er ved at tilhøre dansk banesports superliga. Mange tusinde tilskuere mødte op på lægterne på trods af vejret. En fantastisk afslutningsfest. Suzuki-teamet fra Ikast var godt forberedt til finale-weekenden. Teamet ankom til banen tidlig fredag morgen, og gjorde klar til testkørsel på banen samme dag. Testkørslerne gik efter planen, og igen viste den hurtige Swift styrke og stabilitet. Lørdagens kørsel blev til en ren regndans for Tommy Nygaard. Træningen lørdag formiddag gik helt fantastisk. Den sølvfarvede Suzuki Swift sluttede som hurtigste bil med 5/10 sekund ned til Frederik Mortensen, VW Lupo på andenpladsen. Senere lørdag kørtes weekendens tidskørsel. Regnen havde igen taget fat i østjylland, og banen var sejlende glat. Igen mestrede Tommy Nygaard banens forhold bedst og kunne efter få omgange placere Swift'en solidt på 1. pladsen. Løb 1 blev kørt søndag kl. 12:30. Banen var tørret næsten helt op. Tommy havde poleposition, og nummer 2 i DM skulle også starte nummer 2 i det 31 biler store felt. Løbet startede, og Swift'en skød frem som en raket. Tommy får en drømmestart og lægger afstand til forfølgerne. Efter 5-6 omgange begynder Tommys fordæk at give op, og han må se sig indhentet. En heftig nærkamp starter, men efter 18 omgange kan Tommy krydse målstregen som vinder. I løb 2 blev de første 8 som sædvanlig "vendt om", og det betød, at Tommy skulle starte nummer 8. Efter få omgange er Tommy oppe som nummer 4, og senere i heatet veksles dette til en slutplacering som nummer 3. En helt igennem perfekt afslutnings-weekend og DM-sæson for Suzuki-teamet. Teamets målsætning var inden sæson 2012 at kunne slutte i top 3 og køre efter mesterskabet i 2013. Dette må siges at være indfriet. Titlen for Suzuki-teamet er: DANMARKSMESTER 2012