søndag den 24. april 2011

Tommy Nygaard vandt første løb, men fik motorhavari













Suveræn vinder af 1. heat
(Foto: Motorsporten.dk)


Årets to første løb i Suzuki Swift Challenge blev kørt fredag og lørdag i påsken. Løbene var debut for Tommy Nygaard i klassen, som udelukkende består af den populære Suzuki swift-model. Løbene udløste to forskellige vindere. Tommy, der for første gang kom øverst på podiet i klassen, og Jørgen hansen, der sidst havde prøvet det i 2009.

Dagens absolut hurtigste mand var Tommy Nygaard, Ikast. Han var hurtigste mand i tidtagningen i sin sølvgrå Swift, og igennem det ti omgange lange første heat var der ingen af konkurrenterne, som formåede at følge ham.

”Desværre fik jeg motorhavari, lige da jeg kørte over målstregen, så jeg måtte trække mig fra løb to,” fortæller Tommy Nygaard, der havde Steffen Petersen, Bredebro, og Henrik Sørensen, Helsinge, efter sig.

Til andet løb startede de seks bedste fra første heat i omvendt rækkefølge, og her var der til gengæld kamp om førstepladsen.

Peter Sørensen, Helsinge, kom bedst fra start, men allerede på første omgang blev han passeret af Jørgen Hansen, Skærbæk, mens veteranen Rudi Larsen, Gadbjerg, smuttede forbi omgangen efter. Det blev netop mellem Jørgen Hansen og Rudi Larsen, at kampen om førstepladsen kom til at stå. På tredje omgang byttede de faktisk pladser et par gange, men selv om Rudi Larsen blev ved med at presse på, var det hele tiden Jørgen Hansen, der lå i front, når feltet krydsede målstregen.

Imidlertid forsvandt presset på Jørgen Hansen, da Rudi Larsen selv kom under pres. Det var Henrik Sørensen og Steffen Petersen, der gerne ville længere frem, men desværre for Steffen Petersen fik han pludselig tekniske problemer, hvorfor det var op til Henrik Sørensen alene at udfordre Rudi Larsen. Men forbi ham kom han ikke.

Med en femteplads i første heat var sejren i andet heat med til at give Jørgen Hansen føringen i Suzuki Swift Challenge, hvor næste løb køres i den første weekend af maj på Ring Knutstorp i Sverige.'

Tommy og teamet har nu travlt på værkstedet for at blive klar til Ring knutstorp. Motoren blev allerede lørdag aften afmonteret fra raceren, og er nu ved at blive gjort klar igen.

En god start på sæsonen, men som desværre endte med motor-haveri for Tommy. Tiderne i første løb tegner dog rigtig godt for resten af sæsonen.